Benefits

Waarom Hoopdance?

Nou OMDAT Hoopdance:

 • Je hele lichaam traint, sterker maakt en je er een goede conditie van krijgt.

  Je verliest vet rond je middel, maakt je buik en rug er extra gezond en sterk mee. 400 calorien per uur verbrand je zelfs per uur en 600 als de andere lichaamsdelen ook mee doen.

 • Het verbeterd de lichaamshouding, ruggenwervels en de flexibiliteit. Door de hoepel beweging in de onderrug wordt het gewicht telkens verplaatst wat de spanning in de rug verminderd. Bloed stroomt weer goed door de ruggenwervels. (uiteraard bij ernstige rugklachten wel eerst een dokter raadplegen)

 • Je oog hand coordinatie wordt beter. Doordat je bijde kanten op hoepelt en in diverse richtingen is het een goede training van de dominante en niet dominante hersen helft. Ook het vangen van de hoepel is goed voor de coordinatie.

 • (Belangrijkste) Je een geluksgevoel en blijheid geeft. De meeste mensen blijven niet eens hoepelen door de lichamelijke voordelen maar vooral door de fun die je hebt. Endorfines komen vrij waardoor je je jonger, beter, gelukkiger en zelfverzekerder voelt.

 • Je ritme en creativiteit verbeterd. Je wilt steeds meer zelf verzinnen en krijgt steeds meer flow en eigen skills

 • Onzekerheid verdwijnt. Door de goede workout ga je er natuurlijk beter uit zien, maar de hoepel geeft ook een bepaalde houvast.

  Mensen die niet durven te dansen op openbare gelegenheden, durven dat na een tijdje met de hoepel vaak wel. Omdat ze de aandacht naar de hoepel brengen en vergeten wat er om hun heen gebeurd. Later zullen ze zelfs zonder hoepel in de flow komen.

 • Een bewegende meditatie is. Je bent even alleen met je gevoel, je flow en de hoepel. Het maakt je hoofd leeg en maakt je vrolijk. Vandaar dat hoepelen ook een bewegende meditatie is en onder de Flowart valt.